Mijn bedrijf heeft geen cyberverzekering nodig... toch?

Als ondernemers moet u uw aandacht over veel zaken verdelen en het is dan ook begrijpelijk dat niet elke taak de aandacht krijgt die het verdient. Een onderwerp dat bij veel ondernemers onderaan het lijstje staat is cyberveiligheid. Het lijkt wellicht logisch om te denken dat uw kleine of middelgrote onderneming niet het slachtoffer zal worden van een cyberaanval, echter in 2022 was Nederland relatief gezien het Europese land met de meeste datalekken. Onze digitalisering leidt dan ook tot grote risico's voor elke branche. Daarom gaan wij in deze blog in op cyberveiligheid en hoe u uw bedrijf tegen de risico's van een datalek kunt beschermen door middel van een cyberverzekering. 

Nieuws
Datum: 28-03-2024

Cyberaanval kan elk bedrijf overkomen 

Het kan misschien lijken alsof alleen grote bedrijven worden getroffen door datalekken, echter kunnen datalekken op meerdere manieren ontstaan waardoor elk bedrijf in elke branche het slachtoffer kan worden van een datalek. Bij een datalek moet u namelijk niet alleen maar denken aan een hacker die achter een computer zit en doelbewust uw systeem probeert door te breken. Datalekken ontstaan in veel gevallen namelijk door menselijke fouten. Een werknemer die uit vermoeidheid of een gebrek aan concentratie op vrijdagmiddag per ongeluk een e-mail met gevoelige informatie naar de verkeerde ontvanger stuurt is iets wat bij elk bedrijf kan gebeuren en daarom is het belangrijk om u bewust te zijn van de risico's en hoe u zich tegen de gevolgen van een datalek kunt beschermen. 

Cyberveiligheid verbeteren 

Wij hopen uiteraard dat het bij uw bedrijf niet zover komt en dat uw data veilig blijft. Om u te helpen uw data veilig te houden, geven wij graag wat tips om uw data te beschermen zoals het maken van back-ups van uw data. Daarnaast is het ook goed om te weten dat wetgeving op het gebied van cyberveiligheid dit jaar verandert met de komst van de NIS2 die van toepassing zal zijn op meer sectoren en waar bepaalde plichten bij komen kijken. 

Cyberverzekering 

De risico's die kunnen leiden tot een cyberaanval kunt u dus voorkomen door middel van het maken van een preventieplan waarin u bepaalde veiligheidsmaatregelen vaststelt. Echter ligt een ongeluk in een klein hoekje en kan uw data toch in de verkeerde handen vallen. U kunt zich verzekeren tegen de financiële gevolgen van een datalek door middel van een cyberverzekering. Deze verzekering gaat verder dan een bedrijfsschadeverzekering omdat een cyberzekering ook de financiële schade aan derden en eventuele juridische kosten vergoedt. Ook zal u ondersteund worden door experts die de schade zo snel mogelijk zullen proberen te herstellen om naast financiële schade ook reputatieschade te beperken. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag! 

Een cyberverzekering is dus een goede oplossing om de schade van een datalek te beperken, maar voordat u er zomaar eentje afsluit is het wel van belang om goed geïnformeerd te zijn. Welke voorwaarden van toepassing zijn kan bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. Heeft u dan ook vragen over welke cyberverzekering het beste bij uw bedrijf past? Dan helpen wij u graag! U kunt ons bereiken via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl. Dan kijken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie.  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag